Kamperen, leuk?!

Na twee dagen terug te zijn van vakantie is het even tijd de balans op te maken. Want wat is er nou eigenlijk leuk aan kamperen?

We (en dan vooral Mattanja) zijn dagen bezig geweest met de voorbereidingen. We moesten midden in de nacht opstaan, en zaten meer dan 10 uur in de auto. Aangekomen op de camping zijn we de rest van de dag bezig geweest met opzetten van de tent, resultaat: gruwelijke pijn in mijn rug en pijn in mijn benen en handen, o ja, en nog natgeregend ook. De volgende dag nog de laatste dingen inrichten. Om te plassen, douchen en andere sanitaire behoeftes moet je een stuk lopen. Afwassen moet in een hok een eind van je tent af. Als het regent, zit je in een beperkte ruimte met z’n vijven. En dan het opruimen. Gelukkig gaat het sneller dan inpakken, en opzetten, maar het resultaat is hetzelfde: gesloopt, en weer pijn in rug, armen en benen. En dan moet je ook nog 10 uur terug rijden, om vervolgens midden in de nacht aan te komen.

Dus eigenlijk is de conclusie: kamperen is niet leuk!

Maar…… is dat echt wel zo? Is kamperen echt zo vreselijk? Kijk naar de plaatjes hieronder, en vorm je eigen oordeel.

Overigens hoef je voor het zien van deze schoonheden niet te kamperen. Hiermee ondergraaf ik weer lekker mijn eigen verhaal ;-). Maar genoten hebben we in elk geval wel :-)!

Update: Gezien enkele reacties hier en op twitter blijkt dat ik nog wat aan mijn schrijfstijl moet schaven. Maar dat is 1 van de redenen om te gaan bloggen, om beter te gaan schrijven. Dus daarom maar even ter verklaring: Ik heb een heerlijke vakantie gehad! Echt geweldig genoten. Het heerlijke van kamperen is dat je buiten bent, op de een of andere manier ga je (of in elk geval ik) sneller naar buiten als je in een tent zit. Je zit midden in de natuur, en het is een stuk goedkoper dan een vakantiehuis huren, waardoor je langer op vakantie kunt. Daarbij is de ruimte in onze vouwwagen een stuk groter dan de gemiddelde stacaravan. Oftewel: kamperen is leuk!

Advertenties

6 Reacties op “Kamperen, leuk?!

 1. Ik bevestig het alleen maar 🙂 En dat had ik je ook al kunnen vertellen VOORDAT je op vakantie ging. Nu snap ik ook wel dat je een week nodig hebt om bij te komen.

 2. Geweldig leuk joh!… kamperen, en nog wel in zo’n mooie omgeving.
  Ach, een beetje lichaamsbeweging naar het sanitair kan geen kwaad.
  Zijn er nog enkele wachtende voor je?
  Gelijk ’n kans om even een babbeltje te maken met andere kampeerders, die gezellig met je meewachten en meegenieten van het toiletbezoek van je “voorganger”.
  Knus om urenlang met de kids te luisteren naar de regen op het tentzeil en tig keer “mens erger je niet” te spelen, omdat je met zijn allen toch moet wachten op het drogen van de kleren van een spelletje modderworstelen.
  Na een gezellige dag, lekker slapen in je klamme slaapzak.
  O, een van de kids heeft behoefte aan een toiletbezoekje.
  Geef niet. Je was toch al van plan vroeg op te staan.
  Jammer om je tijd te verslapen.
  Gelijk goed wakker worden in de “frisse” ochtendlucht.
  Wat maakt die rits van de tent toch een mooi geluid als het zo stil is, en iedereen slaapt.
  Gelukkig is het droog en krijg je onderweg gezelschap door de vele muggen die ook een leuk vakantiestekkie hebben gevonden.
  Oeps, stond deze scheerlijn hier gisteren ook al?
  Fijn, dat iedereen nu gelijk wakker is.
  Kunnen we gezellig ontbijten met elkaar en genieten van weer een heerlijke kampeerdag.

  😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s